Om van A naar B te gaan moet je eerst weten waar A is. Je moet weten waar je nu staat. De blauwdruk van je lichaam.

Je hebt een ‘blauwdruk’ van je lichaam nodig. Deze blauwdruk vertelt je wat er gaande is in je lichaam en wat de snelste stappen tot verbetering zijn.

Gezondheidsproblemen ontstaan zelden van de één op de andere dag. Ze ontstaan geleidelijk, verspreid over een langere periode.

Ik geloof dat een goede blauwdruk in ieder geval uit deze onderdelen bestaat:

  • Analyse van hormoonhuishouding (bepalen van hormonale disbalansen)
  • Levend Bloed Analyse

Omdat hormonen niet alleen bepalen waar en hoeveel vet je opslaat, maar verantwoordelijk zijn voor de meeste processen in ons lichaam (haargroei, nagelgroei, stofwisseling, temperatuur, stressreacties, voortplanting, sperma productie bij de man, menstruatie bij de vrouw, vetverbranding, spiergroei), is het hebben van weinig energie of andere fysieke klachten vaak (niet altijd) een hormonaal probleem.

Ons hormonale balans of juist disbalans is echter altijd een gevolg van wat we eten, onze beweging (of gebrek daaraan), omgang met stress en de aanwezigheid van voldoende voedingsstoffen (vetten, mineralen) in ons lichaam.

Door te bepalen welk hormoon uit balans is in jouw lijf, kan je direct de voor jou belangrijkste stappen maken richting Maximale Gezondheid.

Daarnaast zie ik een Levend Bloed Analyse als een belangrijk onderdeel van jouw blauwdruk.

LBA is een methode om de kwaliteit van het bloed in levende toestand te bestuderen. Er wordt een kleine vingerprik gedaan en het bloed wordt onder een microscoop gelegd. Er kan o.a. waargenomen worden: de activiteit van de witte bloedcellen, de vorm van de rode bloedcellen, de aanwezigheid toxiciteit, eiwitstoringen en activiteit van vrije radicalen. Het geeft een uitgangspunt voor welke keuzes je m.b.t. je voeding en levensstijl zou moeten maken, en geeft vergelijkingsmateriaal voor de toekomst om te zien hoe de verbeteringen effect hebben gehad.

De analyse van hormoonhuishouding en de levend bloed analyse vormen samen een basis blauwdruk van je gezondheid, een meetpunt, en helpen je de voor jou juiste keuzes te maken op weg naar Maximale Gezondheid.

Nadat je jouw blauwdruk hebt, moet het worden omgezet tot een persoonlijk plan, en moet je actie ondernemen.